top of page

Floor De Vlieghe

Gecertifieerde Pilates trainer
& oprichtster van Pilates aan Zee

Mijn doel:

 • Ik help volwassenen op zoek naar een ontspannende en veilige vorm van bewegen met nood aan een betere houding, meer kracht, souplesse en lichaamsbewustzijn.

 • Ik help gestresseerde mensen met angst voor bewegen of sporten
  om terug naar zichzelf te komen

 • Ik help bedrijven en teams of groepen om samen bewust te worden
  van een gezonde houding, ademhaling en het belang van bewegen aan de hand van mijn ontspannende Pilates "Move/Stretch/Breathe" sessies. 

Al van kleinsaf voelde dat ik een bepaalde zielsmissie had op deze planeet. Een taak om andere mensen te helpen of iets bij te brengen aan mensen. Ik heb al altijd interesse in bewegen, gezondheid en mentaal & fysiek welzijn. In 2012 startte ik met zelf Pilates uitoefenen bij een fitnesscentrum in mijn buurt. Ik vond het een uitdagende bewegingsvorm waarvan ik voelde dat ik het echt nodig had. Al op jonge leeftijd had ik vaak last van m’n rug en nek. Pilates liet deze lichaamsklachten helemaal verdwijnen. Ook merkte ik dat m’n houding véél verbeterde en ik veel sterker werd. Als ‘stijve hark’ was het een verademing om eindelijk lenig te worden en te blijven. Het creëerde meer balans en zelfzekerheid voor mijn bewegingen in het dagelijkse leven en in mijn andere sportactiviteiten (zwemmen en fitness). Ik werd echt veel sterker overal, leniger en ondervond een hoger lichaamsbewustzijn. Daarnaast ontwikkelde ik een beter concentratie- en uithoudingsvermogen dankzij Pilates. Ook maakte Pilates mentale struggles bij me los en bracht het me op een pad naar meer zelfverwezenlijking en zelfvertrouwen.

Als leergierige sportieveling op zoek naar iets nieuws in m’n leven, besliste ik in 2016 om zelf te gaan leren Pilates lessen geven. Ik volgde opleidingen en zo’n 100-stage uren bij Classical Pilates Belgium* en behaalde verschillende certificaten.

Begin 2017 richtte ik Pilates aan Zee op. Ondertussen blijf ik mezelf ontwikkelen en bijscholen. M'n eigen personal Pilates training volg ik bij Pilatels in Jabbeke en ik volg geregeld workshops mee online of offline internationaal en nationaal. Momenteel ben ik 2 opleidingen aan het vervolmaken, zowel Pilates "full equipment" bij Pilatels in Jabbeke onder leiding van Els Lobbedey en Joel Crosby van Classical Pilates Education uit de US, als bij APPI HEALTH GROUP in Engeland om mij te verdiepen in de wereld van de Pilates toestellen (reformer, cadillac, split pedal chair en de arc barrel) en dit ook te kunnen beter integreren in mijn privélessen voor allerlei personen.

Tegenwoordig integreer ik ook meer en meer meditatie en ontspanningstechnieken in mijn lessen omdat ik merk dat iedereen ook op zoek is naar rust in het hoofd, een betere connectie tussen lichaam & geest, mentale klaarheid en loslaten. Zowel in mijn groepslessen als privélessen, integreer ik technieken om mensen terug mentaal in balans te breng en "gecenterd" met jezelf. 

Certificaten

 • *MAT LEVEL 1 – basic: de basis Pilates mat oefeningen voor beginners

 • *MAT LEVEL 2 – intermediate: de Pilates mat oefeningen voor een gemiddeld niveau

 • *MAT Advanced – de Pilates mat oefeningen voor gevorderden

 • TRIADBALL by Michael Fritzke & Ton Voogt

 • Mat variations: classical and not so much by Michael Fritzke & Ton Voogt

 • Pilates for Athletes by Michael Fritzke & Ton Voogt

 • The Flow of the Mat & Reformer by Ken Krech

 • Pilates Shapes, the center of the Pilates system by Ken Krech

 • Franklin Method ® Fascia Trainer for the Lower Back. 

 • Ante & Post Natal Pilates - APPI HEALTH GROUP

bottom of page